CitatListen.dk

 


menneske (129 citater)

Jimmy Wales (Grundlægger af Wikipedia).

Forestil dig en verden, hvor hver eneste person har fri adgang til summen af al menneskelig viden.


Aristophanes (446-386 f.Kr).

Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger sine forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.


Ukendt (2000).

Har du nogensinde haft følelsen af at være forelsket. Følelsen af ophidselse og ondt i maven, når han ikke lige svarer? Den følelse af glæde og ømhed, når i er sammen? Hver gang han kigger på dig, føles det som om 100 sommerfugle, flyver rundt i maven. Når han snakker til dig og du skal svare, åbner du munden, men det eneste du føler kommer ud - er de sommerfulge fra din mave. Når i kigger på hinanden og i hinandens øjne, føler du at du er faret vild i paradiset med den perfekte prins. Når han så snakker med en anden pige, kommer følelsen af jalousi og sårbarhed. Tænk at ét lille menneske, kan få dig til at føle så stort. Følelsen overdrives, og til sidst føler du, at du står med alting - som i realiteten er ingenting? Når han er kold eller spiller kostbar over for dig, bliver du rasende inden i, men siger ikke noget. Du vil ikke blive uvenner eller starte en diskussion, så du lader som ingenting Det gør dig svagere og svagere, fordi han netop ved hvor dit svage punkt er. Nu kan han manipulere med dig og gøre dummere ting, mens du føler skyldfølelse. Den ophidsende følelse og glæden du havde, bliver mindre og mindre. Du føler at du har mistet alt. Du tænker tilbage til dengang hvor I kyssede og holdt i hånd. Du savner ham, selvom han er ved din side. Hvad nu hvis, han forsvandt? Derfor skal du huske at holde dine venner og veninder tæt knyttet til dig, selvom du er forelsket. For i sidste ende er det dem du har brug for. HUSK DINE VENNER


Anonym (2006).

Livet er en mærkelig ting, men som mennesker er vi endnu mere mærkværdige at vi vælger livet. Vi vælger et liv fyldt med dårlige ting, og hvor alt godt uundgåeligt ender i sorg, i form af knuste venskaber, død, bedrag eller lignende. Vi som menneske har magten til at slippe alt den skade livet forsager, og lægge os til evig hvile uden sorg og smerte - og alligevel vælger vi næsten alle livet. Hvorfor? Er det troen på at det bliver bedre, hvilket vi alligevel ved ikke sker - er det kærligheden for de medmennesker vi har, der alligevel kun ender i sorg eller had? Nej.. Det der holder os i live, er håbet for kærlighed fra dem vi sætter højest, og troen på et sorgfrit liv med dem vi elsker. Selvom vores hjerne prøver at tale os til fornuft, sejrer hjertet, og slæber endnu et menneske i smerte, sorg, had og fordærv. Alligevel er gengældt kærlighed den største følelse af success vi som menneske kan opnå!


Anonym (Sommer 2019).

Små mennesker griner af andre. Store mennesker griner af sig selv.


Dansk Ordsprog.

Smilet er den korteste vej mellem to mennesker.


Albert Camus (Fra "Sisyfos myten", 1942. På dansk i 1960.).

Det absurde opstår af mødet mellem menneskets råb og universets meningsløse tavshed.


Jeannett Nielsen (2010).

Alle mennesker har svagheder, nogle har bare stærke facader.


Uknown.

Der findes tre slags mennesker i verden. Dem som kan tælle, og dem som ikke kan.


Bo Hasselbalch.

Min største ambition i livet, er at blive jordens mest uambitiøse menneske.


Peter (Fra Family Guy).

Jeg er det mest beskedne menneske på jorden - så også på dette punkt er jeg den bedste.


Dave Tyson Gentry.

Sandt venskab findes, hvor tavshed mellem to mennesker er behagelig.


Jim Morrison.

Jeg er et følsomt og intelligent menneske, med en klovns sjæl som altid kommer galt afsted.


Aristoteles.

Forskellige mennesker søger glæden på forskellige måder og med forskellige metoder og skaber således for sig selv forskellige levemåder og regeringsformer.


H.C. Andersen.

Der gives mennesker, som kun en eneste gang i deres liv ser lykken, men se den gør vi alle.


Ukendt.

Ligheden mellem en faldskærm og det menneskelige sind er, at ingen af dem har værdi, hvis ikke de åbner sig.


Bogen "Tone" (Suzanne Brøgger).

Og hun blev spurgt hvorfor man ikke må hævne sig og hvad der er galt i at tænke ondt og handle sløvt, og hun svarede: Bare der er en, der får det dårligt, er alle ringere stillet. Et enkelt menneskes frafald forrykker hele regnskabet.


Gandhi.

At kræve øje for øje gør blot hele menneskeheden blind. Hvis vold er den sidste udvej, så lad os i fællesskab ofre den næstsidste lidt mere opmærksomhed.


Herman Bang (1899).

Jeg er ikke sikker, men jeg tror ikke man skal dømme mennesker for hvad handlinger de gør i en krigssituation. Jeg tror snarere man skulle dømme dem for det sindelag, de udviser over for deres venner.


Emily Brönte (Fra "Stormfulde Højder" ).

Hæderlige mennesker skjuler ikke deres foretagender.


Paul Valéry.

Politik er kunsten at hindre mennesker i at blande sig i, hvad der angår dem.


George Chapman.

Mennesker, der er behagesyge, ligner venner som ulve ligner hunde.


Piet Hein (Fra "Gruk").

Alt det meget ingen når, gråner mange menneskers hår, så glæd dig, alt hvad du formår, over alt det lidt du når.


Exupéry Antoine de Saint.

Mennesker dyrker tusind roser uden at finde det de søger, selvom de kunne finde det i en enkelt.


Ukendt.

Der findes to slags mennesker: Den ene type fortæller dig, hvorfor du ikke kan gøre det. Den anden type fortæller dig, hvordan de selv har gjort det.


Ukendt.

Et menneske som ser sig selv som verdens omdrejningspunkt, stiller ofte meget dumme spørgsmål.


John F. Kennedy.

Våben alene er ikke nok til at holde fred - de må holdes af mennesker.


Jacob Wiuff Sørensen (1999).

Fulde mennesker er karakteriseret ved en irrationel opførsel og et ønske om at begrænse deres fremtidige muligheder.


W. C. Fields.

Et menneske som hverken elsker dyr eller børn kan ikke være helt igennem gement.


Lars René Hansen.

Et venskab er en gave, som er større end kærlighed, for venskab opstår som følge af gensidig tillid mellem mennesker, hvis synspunkt dog ikke nødvendigvis altid ligger overens.


 

Næste 30 citater